top of page

TalTechi finantsgurud: teadmiste, ettevõtlikkuse ja ägedate investeeringute najal oravarattast välja

Autor: Tõnn Alas

TalTech Business Forumi teise päeva panelistideks olid TalTechi majandusteaduskonna õppejõud Kristjan Liivamägi, Paavo Siimann ning Kristo Krumm, kes rääkisid finantsturgude seisust ning investeerimisest praeguses majandusolukorras.


Kui Krumm nentis, et tema jaoks on iga päev investeerimispäev, siis Siimann on selgelt madalate hindade fänn. Ta märkis, et sellistel "hulludel päevadel" inimesed alateadlikult pigem müüvad aktsiaid kui ostavad juurde. Liivamäel on aga sootuks omamoodi lähenemine – tema investeerimisotsused ei sõltu kõhutundest, vaid majandustsüklitest. 


Tänapäeva kuumimaks finantsteemaks on muidugi oravarattast põgenemine – kuidas elada nii, et ei peaks enam päevagi tööl käima?  “Parim viis oravarattast põgeneda on teha ägedaid investeeringuid, mis pakuvad rõõmu ja toovad isiklikku rahulolu,” tõi Krumm välja. 


Siimanni hinnangul on oravarattast pääsemise võtmeks ettevõtlus. “Oma ettevõtte tegemine on küll raske, sest paar esimest korda põled läbi ja teed palju vigu, aga protsess on äärmiselt põnev ja tasub ennast lõpuks kindlasti ära,” leidis ta.


Liivamäe sõnul on kõige väärtuslikumaks investeeringuks teadmised. “Neid ei saa sinult keegi ära võtta,” põhjendas ta.


Millega tegelevad juba jõukuse saavutanud inimesed aga vabal ajal? Panelistid kinnitavad kui ühest suust, et proovivad end füüsiliselt võimalikult heas vormis hoida – see hoiab värskena ka vaimu.


Pildi autor Grete M. Pedak.

bottom of page