top of page

TalTech MTÜK - kes me oleme?

Oled lõpetamas gümnaasiumi ning mõtled, kuhu edasi? Tahad lisaks õppimisele ka ise käed külge panna ning midagi päriselt ära teha? Selle jaoks tuleb Sul teha ainult üks samm - astu tudengiorganisatsiooni liikmeks!


Käesolev postitus annab Sulle võimaluse lugeda täpsemalt TalTech Majandusteaduskonna Üliõpilaskogu kohta ning ehk leiad just siit põhjuse, miks astuda tulevase TalTechi tudengina meie liikmeks.


TalTech Majandusteaduskonna Üliõpilaskogu, lühidalt MTÜK - see oleme meie.



Meie eesmärgiks on ühendada majandusteaduskonna tudengeid pakkudes neile võimalust kaasa lüüa või suisa läbi viia erinevaid projekte, saada uusi teadmisi, kogemusi ning sõpru kogu eluks.


Korraldame iga-aastaselt mitmekümneid projekte, mis hõlmavad endast erinevaid üritusi/koolitusi meie liikmetele, teaduskonna tudengitele või kogu koolile. Meie suurimateks projektideks on näiteks MTÜK podcast, TalTech majandusteaduskonna Praktikalaat ning 2022. aasta tudengiteo tiitli pälvinud TalTech Business Forum. Teeme tihedalt koostööd ka teiste teaduskondade üliõpilaskogude ning organisatsioonidega. Ühise projektina korraldame igal aastal näiteks TalTech Jõulupidu.




Kindlasti oskavad emotsioone ning võimalusi, mida MTÜK igapäevaselt pakub, kõige ehedamalt edasi anda meie liikmed. Alljärgnevalt saadki lugeda just nende vahetuid mõtteid.


Marten Maalt - esimese kursuse ärinduse tudeng, kes liitus kohe oma ülikooliaja alguses MTÜK-iga ning on poole aastaga tõusnud juba turundusjuhi assistendi ametikohale.

Melody Nirk - 2022. õppeaasta kevadsemestril MTÜK turundus- ja kommunikatsioonijuht, hetkel kuulub MTÜK volikogusse ning lisaks bakalaureusetöö kirjutamisele töötab ka TalTech majandusteaduskonnas turundusspetsialistina.

Joosep Perandi - MTÜK endine juhatuse esimees, praegune TalTech Üliõpilaskonna juhatuse esimees ning TalTech Business Forumi idee looja.



Kuidas jõudsid MTÜK-i ning millised on olnud sinu rollid antud organisatsioonis?

Marten: Kohe ülikooli tulles teadsin, et kuhugi organisatsiooni/üliõpilaskogusse pean minema, sest tahan hakata midagi arendama ning “ehitama”. Erinevate võimaluste kohta lugedes jäi mulle silma MTÜK, sest siin tundusid olevat elavad, positiivsed ning tahtejõulised inimesed. MTÜKi sisesed tegevused tundusid mulle ka väga huvitavad - suurürituste korraldamine, lahedad sisemised üritused jne. Tundsin kohe, et see on seltskond, kellega tahaks suhelda.

See on minu esimene aasta MTÜKis, kuid ütleks, et oleme jõudnud juba ära teha nii mõndagi. Alustasime õppeaastat MTÜKi brändile keskendumisega, mõtlesime läbi kõik pisidetailid, mis olid MTÜKi brändi osas puudu. Sattusin peale seda ka turundusjuhi assistendi kohale ning nüüd tegelen MTÜKIS põhiliselt igapäevaste turundusteemadega.


Melody: Minu esimene kokkupuude MTÜKiga oli 2020. aasta Avalöögi orienteerumisel, kus säravad liikmed jätsid endast suurepärase mulje ning ma olin koheselt kindel, et just see on see organisatsioon, mille liikmena ma soovin oma ülikooliaastad veeta. Esialgu ma väga aktiivne ei olnud, kuid teisel semestril pakkus tolleaegne turundusjuht Eva mulle võimalust olla MTÜK Podcasti algatajaks ja esimeseks projektijuhiks. Võtsin selle väljakutse kohe vastu ja nüüdseks on Podcastist kujunenud edukas . Teisel ülikooliaastal valiti mind MTÜKi turundus- ja kommunikatsioonijuhiks. Lisaks sellele olen ma olnud TalTechi jõulupeo projektijuht, TalTech Business Forumi programmijuht ning abiline mitmetest teistes projektides. Mulle meeldib korda saata suuri asju ning mul on hea meel, et MTÜK selliseid võimalusi pakub.


Joosep: Minu jaoks paistis MTÜK silma avalöögi orienteerumisel, kuid see ei tekitanud mulle koheselt suurt huvi liituda MTÜKiga või üldse mõne muu organisatsiooniga. MTÜKiga liitusin tänu sellele, et toonane esimees Markus Tiigimäega olin ma koos käinud ka ajateenistuses ning ta kutsus mind eraldi veelgi. Ma ütleks, et ma olin vägagi passiivne liige alguses. Nö murdepunkt tekkis siis, kui otsiti inimest, kes oleks valmis korraldama kevadväljasõitu ja kuna ma olin juba huvitava idee välja pakkunud, milleks oli mootorsaega vigursaagimise koolitus, siis pakuti juba mulle kogu projekti juhtimist. See kevadväljasõit jäeti ära, teatud epideemia tõttu, aga minu juhtimistiil jäi juba sellel lühikesel ajal silma ning kui olid tulemas uued MTÜKi juhatuse valimised, siis olin ma eelmise juhatuse jaoks esimehe positsioonile sobiv kandidaat.

Juhatuses olemine: mind ergutas organisatsiooni ja meie projektide arendamisel omadus, et ma ei taha leppida keskpärase või tavalisega, vaid soovin viia endaga seotud tegemised järgmisele tasandile. See sama mõtteviis, on toonud juurde MTÜKi kui organisatsiooni töökultuuri arengu, uute projektide loomise nagu investeerimispäevak, osaliselt ka MTÜKi podcast ja otseloomulikult TalTech Business Forum, millest viimane pälvis ka TalTech 2022. aasta tudengiteo tiitli.



Mida on Sulle andnud MTÜK-is liikmeks/juhatuses olemine? Kuhu on see Sind tänaseks viinud?

Marten: MTÜK on andnud mulle inimesed, kes on sarnase maailmavaatega nagu mina, kellega saan igapäevaselt rääkida teemadel, mis meid kõiki kõnetavad. Tänu sellele olen saanud palju praktikat projekti juhtimises, uusi mõtteid investeerimise strateegias, häid oskusi inimestega suhtlemises jne. MTÜKis kehtib täpselt see öeldu - kes teeb see jõuab.


Melody: MTÜKi turundus- ja kommunikatsioonijuhiks olemine arendas minus kindlasti vastutustunnet, julgust ning suurema pildi nägemist. Lisaks oma valdkonna ülesannetele oli mul juhatuse liikmena võimalus sõna sekka öelda ka üleüldistel üliõpilaskogu arengut puudutavatel teemadel. Juhatuse liikmena puutusin ma palju kokku ka teiste tudengiorganisatsioonide esindajatega, mis on minu kontaktvõrgustikku märgatavalt laiendanud. Olen MTÜKist leidnud sõbrad kogu eluks, kelle poole saan alati oma murede ja rõõmudega pöörduda.


Joosep: MTÜKi juhatuse positsioonil olemine on andnud mulle juurde palju uusi kontakte, oskusi juhtida, valmisolekut tegeleda ootamatute probleemidega ja väga hea pingetaluvuse. Sellist võimalust kuskil mujal nii noores eas on raske saada, võiks isegi öelda võimatu. Paljud, kes on minuga koostööd teinud, MTÜKis ja ka mujal teavad, et ma tahan teha asju/projekte "suurelt ja ägedalt", MTÜK juhatuses sain ma endale vajalikud tööriistad, et need täide viia. Tänaseks olen ma jõudnud veelgi prestiižsemale positsioonile, TalTech üliõpilaskonna juhatusse. Minu kontaktide võrgustik ja võimalused on laiahaardeliselt suurenenud, kõik tänu sellele teekonnale, mis algas MTÜKiga



Kõige eredam mälestus seoses MTÜK-iga

Marten: Paljudest eredatest mälestustest ei ole siin kõige viisakam rääkida, sellegi poolest mäletan ühte lahedat tunnet, mis tekkis õppeaasta esimesel MTÜKi turundusgrupi koosolekul. MTÜKi turundus- ja kommunikatsioonijuht Kätliin hakkas tutvustama meie tegevusplaani ning mõtteid, mis ta oli selleks aastaks kirja pannud. Kuna mind turundus kõnetab, siis uurisin paljude asjade kohta ka jooksvalt lisaks. Jõudsime järeldusele, et MTÜKi üldises brändingus olid jäänud lüngad sisse, mida keegi siiani märganud polnud. See tekitas minus vaimustuse, et meid on selline lahe teekond ees ootamas, et saame MTÜKi brändi kujundada täpselt selliseks nagu meie seda tahame. Muidugi oli juba enne midagi läbi aegade välja kujunenud, kuid nüüd saame hakata tegema seda mõttega, kõnetas mind väga.


Melody: Minu kõige eredam mälestus on kontoris tehtud sleepover. Jutustasime juhatusega hiliste tundideni väga sügavatel teemadel ning ärkasime hommikul selle peale, kui esimesed tudengid kontorisse ilmusid, et loengusse minna.


Joosep: Oh neid on mitmeid, ägedad väljasõidud, liikmetega ägedad ettevõtmised, aga ma tooks praegu esile momendi, kus me olime just 2022 TBFi kokku pakkinud, istusime ägedate korraldajatega meie kalli organisatsiooni kontoris ja tundsime, et nüüd ongi tehtud, see oli väga õilis tunne ning peale seda sain magusat und tunda.


Kui soovid MTÜK-i kohta midagi veel lisaks uurida, siis võta julgelt meiega ühendust täites kontaktivõtmise vorm, mille leiad lehe ülevalt paremast nurgast. Näeme TalTechis ning muudame üheskoos Sinu ülikooliaastad meeldejäävaks!


bottom of page