top of page

Lauri Antalainen: AI on hea tööriist, kui tead, mida teed

Autor: Elly Soots

TalTech Business Forumil käsitleti üht hetkel maailmas enim kõneainet pakkuvat teemat – tehisintellekti. Seda olulist valdkonda avas Lauri Antalainen, kes on tuntud EstBan'i presidendina ja äriprotsesside arendamisele keskendunud ettevõtte DigiWise asutajana.


Antalainen tõi oma ettekandes välja, et tehisintellekti mõju tööturule toob esile uued väljakutsed ja võimalused. Kuigi AI ei pruugi otseselt töökohti elimineerida, on selle tõhus kasutamine muutumas oluliseks konkurentsieeliseks. Kõneleja nentis, et oskuslik AI rakendamine võib pakkuda märkimisväärset konkurentsieelist ka ettevõtetes, võimaldades organisatsioonidel optimeerida ja digitaliseerida protsesse, suurendada efektiivsust ja pakkuda kliendile lisaväärtust. 


Vastates küsimusele, kuidas tehisintellekt võib pikaajaliselt mõjutada inimese mõtlemisvõimet, toonitas Antalainen inimliku mõtlemisoskuse ja analüüsivõime säilitamise oskust. "Peame teadvustama, et aju on ka lihas ja seda peab treenima. Me ei tohi kõike ära delegeerida," leidis ta. 


Lauri Antalaineni sõnavõtust kõlama jäänud mõte “AI on hea tööriist, kui tead, mida teed" peegeldab tehisintellekti potentsiaali ärimaailmas ja ka laiemalt ühiskonnas, kui selle kasutamine on sihipärane ja teadlik. Ettekanne andis mitte ainult ülevaate AI rollist ja võimalustest tänapäeval, vaid tõstatas ka küsimusi, millega ühiskond peab tehnoloogilise edasiliikumise kontekstis silmitsi seisma.



Pildi autor Grete M. Pedak.

bottom of page