top of page

Kristi Saare kinnisvaraga rikastumisest: kui on võimalus, siis osta kohe!

Autor: Liis Urvik

Tuntud investor Kristi Saare avas TalTech Business Forumi teise päeva põneva aruteluga, kus kõneles kinnisvara abil rikastumisest.


Saare tõi oma ettekandes välja, et hoolimata väärtpaberite populaarsusest on eestlaste lemmikinstrument endiselt kinnisvara. Keskmise eestlase vanus esimest isiklikku kinnisvaraobjekti soetades on maailma näitajast märkimisväärselt madalam.


"Kui alustad, siis algus võib olla raske, aga oluline on püsida kannatlik ja ehitada pidevalt oma kinnisvaraportfelli ajalugu,” sõnas Saare. “Ei ole nii, et esimene diil on kindlalt väga hea – pigem tuleb oodata ja ajaga oma investeeringuid kasvatada."


Saare tuletas kuulajaile meelde, et ideaalset hetke kinnisvara ostmiseks tegelikult ei olegi. Paljud inimesed kahetsevad tagantjärele, et ei ostnud kinnisvara siis, kui see oli odavam. “Kui on võimalus, siis osta kohe!” soovitas ta.


Ent kuidas ikkagi alustada kinnisvarasse investeerimisega, kui rahakoti paksus jätab veel soovida? “Kui soovid osta oma esimest kinnisvara, vali endale sobiv piirkond ja osta midagi, mis on enam-vähem normaalse väljanägemisega,” soovitas Saare. “Siis saate ise teha vajalikke remonttöid, eluaset oma käe järgi kujundada ja seeläbi kinnisvara väärtust tõsta.”


Lõpetuseks jagas investor kuulajatega oma kogemust esimese kinnisvara soetamisest. Esimese isikliku eluaseme soetas Saare 22-aastaselt, kui ta oli töötanud kuus kuud õpetajana ja teeninud seejuures 700 euro suurust brutopalka. Ometi võimaldas piisav säästmine soetada tal Kristiine linnaosasse kahetoalise korteri, mille hind oli toona 64 000 eurot. “Ka väikse sissetulekuga on võimalik kinnisvarasse investeerida ja portfelli kasvatada,” pani Saare kuulajaile südamele.



Pildi autor Grete M. Pedak.

bottom of page