top of page

Kirge järgiv Joosep Järvesaar: ma ei ole kunagi teinud midagi raha pärast

Autor: Barbara Luts

TalTech Business Forumi esimese päeva viimase esinejana astus kuulajate ette tuntud Eesti muusik Joosep Järvesaar, kes on jätnud olulise jälje kodumaisele muusikamaastikule. Tuntud laulja, produtsent ja ürituste korraldaja jagas meiega oma lugu. 


Järvesaare teekond muusikasse ei olnud ette määratud. “Ma pole kunagi olnud lihtsalt andekas – kirg ja raske töö on mind toonud siia, kus olen praegu,” sõnas ta alustuseks. 

Järvesaar meenutab, kuidas ta lapsepõlves unistas suurtel lavadel esinemisest – see oli unistus, mis tundus tol hetkel kättesaamatuna. Tänu pühendumusele ja pingutustele sai see siiski teoks. 


Muusika loomine on Järvesaare jaoks alati olnud midagi enamat kui lihtsalt hobi. Ta rõhutab, et edu saavutamine muusikas nõuab pühendumist ja töötunde, mida paljud ei mõista. "Muusikaproduktsioon tundub pealtvaatajale lihtne. Tegelikult veedan ma päevi stuudios ning produtsendi töö on üks nohiklikumaid ameteid," selgitas ta. 


Järvesaare karjääri üheks pöördepunktiks sai hetk, kui ta pärast Bedwettersi projekti pausile panekut leidis end keset tegevusetust. See viis muusiku ürituste korraldamiseni – just nendega asus ta purustama rekordeid ja koguma laiemat tuntust. Ta märgib, et edu saavutamiseks kasutas ta loomingulisi turundusstrateegiaid ning ei teinud kunagi midagi raha pärast.


Joosep Järvesaare lugu on inspiratsiooniks kõigile, kes soovivad järgida oma kirge, hoolimata raskustest ja takistustest teel. Tema sõnum aastate tagusele Joosepile kõlaks nii: "Hoolitse oma une eest, ära muretse liiga palju ja järgi oma kirge. Edu saavutamine nõuab aega, pühendumust ja ennekõike armastust selle vastu, mida teed."

Tema muusikaline teekond on tõestus sellest, et unistused võivad saada reaalsuseks, kui usud endasse ja oma unistustesse. Lisaks vihjas Järvesaar saladuskatte all, et sügisel võivad muusikasõbrad oodata Cartooni debüütalbumit.


Pildi autor Grete M. Pedak.

bottom of page